Panash mix | Gember & Citroengras |
moment | voorgerecht, snack of to go |
duur | 45 minuten |
moeilijkheid | 💚 |
Haal de zomer in huis met deze Aziatische pannenkoekjes. Gevuld met knapperige groenten en een lekkere pinda-dip om erbij te serveren. Deze vegan pannenkoeken in Aziatisch thema serveer je koud, net als de dipsaus. Geniet ervan in je achtertuin of op je zonnige balkon en je waant je op een tropische bestemming.
Deze original is gemaakt door Louise van de Keukenatelier. Ze zijn erg lekker zijn en bovendien makkelijk te maken.
pannenkoeken | Panash Mix | Kokosmelk | Water |
6 - 8 | 125 gram | 125 ml | 180 ml |
En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie).
Geïnspireerd op Vietnamese springrolls
Bij het bedenken van dit recept heb ik me laten inspireren door de Vietnamese springrolls. Hierbij worden de groenten (en soms ook garnalen of vlees) gewikkeld in geweekte rijstvellen. Voor mijn recept is de pannenkoekenmix van Panash gebruikt in de smaak Gember & Citroengras. Hierin proef je met name de warme smaak van de gember en dit is erg lekker bij de frisse groente en pittige pindasaus.
hoeveelheid | voor de vulling |
1 | komkommer, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes |
100 gram | winterpeen (geschild gewogen), in dunne reepjes |
1 | little gem sla, fijn gesneden |
2 - 3 | bosui, fijn gehakt |
16 | grote muntblaadjes |
16 | takjes koriander |
Hoeveelheid | voor de pinda-dip |
100 gram | pindakaas |
1 theelepel | zoute sojasaus (bv. Kikkoman) |
1 eetlepel | limoensap |
3 theelepels | kokosbloesemsuiker |
1 teentje | knoflook, geraspt |
2 theelepels | Sriracha saus |
2 eetlepels | kokosmelk |
3 - 4 eetlepels | heet water |
snufje | zout en peper naar smaak |
Bereiding
- Maak een pannenkoekenbeslag van de pannenkoekmix, kokosmelk en water. Bak in een koekenpan van 24 cm doorsnede 6-8 pannenkoeken. Gebruik een klein beetje plantaardige olie om de pan in te vetten. Laat de pannenkoeken afgedekt afkoelen.
- Maak ondertussen de pinda-dip. Meng hiervoor de ingrediënten en bewaar de dip tot gebruik in de koelkast.
- Bereid alle ingrediënten voor de vulling. Zorg dat de groenten niet nat zijn, zodat de pannenkoeken niet nat en daardoor zacht worden. Vul de afgekoelde pannenkoeken als volgt: eerst de fijngesneden sla, dan de koriander en bosui en als laatste de komkommer en wortel. Duw de vulling een beetje bij elkaar en rol de pannenkoek voorzichtig op. Bewaar de gevulde pannenkoekjes tot gebruik in de koelkast.
- Serveer de pannenkoek met de pinda-dip en geniet ervan! Je kunt de pannenkoek dippen in de saus, maar makkelijker is het om tijdens het eten de saus beetje bij beetje erop te doen met een lepel.
Veel plezier en eet smakelijk!
Tip: als je de pannenkoeken en pinda-dip in de koelkast bewaart, zijn ze de volgende dag ook nog erg lekker. Misschien een leuk idee voor in een lunch-box of als snack! Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Keukenatelier. Voor meer recepten en inspiratie kijk eens de website! Het is zeker de moeite waard!