Panash mix |
Rode Biet & Venkel |
Moment |
Borrel of Amuse |
Duur |
30 minuten |
moeilijkheid |
💚 |
Fancy Panash blini's met zalm zijn eenvoudig te maken door een deel van de melk te vervangen door yoghurt. Serveer ze als chique borrelhapje of als amuse. De venkel in de pannenkoekmix is erg smaakvol bij de gerookte zalm!
Bereiding
Voor 4 a 6 blini's
Hoeveelheid | voor de blini's |
50 gram | Panash pannenkoekmix Rode Biet & Venkel |
60 ml | melk |
60 ml | yoghurt |
ei | 1 |
|
|
Hoeveelheid | voor de topping |
200 ml |
crème fraîche |
100 gram |
gerookte zalm |
1 / 4 |
bos verse dille, fijngehakt |
1 / 4 |
bos bieslook, geknipt |
1 eetlepel |
citroensap |
1 theelepel |
fijne mosterd |
snufje |
zwarte peper |
En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie).
Stap 1. Meng alle ingrediënten
Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de yoghurt en melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Het beslag moet dik zijn, maar nog wel vloeibaar.
Stap 2. Bak de pannenkoeken
Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een 1/4 soeplepel beslag in. Maak een mooi, kleine pannenkoekje. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag.
Stap 3. Gerookte zalm en crème fraîche bereiden
Meng de crème fraîche, dille, bieslook, citroensap en de mosterd. Breng op smaak met peper. Serveer de crème fraîche met een rolletje zalm erop. Garneer de zalm met wat bieslook.
Serveer de blini's!
Deze fancy blini's zijn erg lekker als borrelhapje of als amuse bij een diner. De subtiele smaken van venkel, verse kruiden en zalm vullen elkaar goed aan.
Dit recept gemaakt?
Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes