Blini's met gerookte zalm en crème fraîche
Recepten

Blini's met gerookte zalm en crème fraîche

Panash mix

 Rode Biet & Venkel

Moment

Borrel of Amuse

Duur

30 minuten

moeilijkheid

💚

Fancy Panash blini's met zalm zijn eenvoudig te maken door een deel van de melk te vervangen door yoghurt. Serveer ze als chique borrelhapje of als amuse. De venkel in de pannenkoekmix is erg smaakvol bij de gerookte zalm!

Bereiding

Voor 4 a 6 blini's

Hoeveelheid voor de blini's
50 gram Panash pannenkoekmix Rode Biet & Venkel
60 ml melk
60 ml yoghurt
ei 1

 

Hoeveelheid voor de topping

200 ml

crème fraîche

100 gram

gerookte zalm

1 / 4

bos verse dille, fijngehakt

1 / 4

bos bieslook, geknipt

1 eetlepel

citroensap

1 theelepel

fijne mosterd

snufje

zwarte peper

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie).

 

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de yoghurt en melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Het beslag moet dik zijn, maar nog wel vloeibaar. 

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een 1/4 soeplepel beslag in. Maak een mooi, kleine pannenkoekje. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag.

Stap 3. Gerookte zalm en crème fraîche bereiden

Meng de crème fraîche, dille, bieslook, citroensap en de mosterd. Breng op smaak met peper. Serveer de crème fraîche met een rolletje zalm erop. Garneer de zalm met wat bieslook.

Serveer de blini's!

Deze fancy blini's zijn erg lekker als borrelhapje of als amuse bij een diner. De subtiele smaken van venkel, verse kruiden en zalm vullen elkaar goed aan.

 

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *