Crêpes-taart met aardbeien
Recepten

Crêpes-taart met aardbeien

Panash mix Naturel
moment dessert
duur

60 minuten beslag laten rusten

60 minuten bereiding

moeilijkheid 💚💚💚

 

Deze spectaculaire crêpes-taart is de koning van de desserts! Het is niet heel erg makkelijk om te maken, maar met een beetje geduld en liefde kom je al een heel eind!

Je kunt er ongeveer 16 puntjes van serveren. Lekker met wat roomijs erbij.

En eventueel nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Hoeveelheid
500 ml melk
3 eieren
40 gram gesmolten boter
80 gram suiker
225 gram Panash mix
1 snufje zout
600 gram roomkaas
1 kilogram aardbeien

 

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een blender (of grote beslagkom). Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens melk, eieren, boter, 40 gram suiker en zout toe en klop tot een glad beslag. Beslag mag daarna in de koelkast voor minimaal een uur. Langer mag ook.

Stap 2. Bak de crêpes

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de crêpes op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de crêpe om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Laat de crêpes goed afkoelen, dus stapel ze niet allemaal op elkaar. Leg ze bijvoorbeeld op een groot vel bakpapier.

Stap 3. Crêpe-taart maken

Meng de rest van de suiker met de roomkaas en snij de aardbeien in dunne plakjes. Bewaar enkele aardbeien voor de garnering. Begin met de crêpe-taart door de eerste crêpe te bestrijken met een eetlepel roomkaas en wat dunne plakjes aardbeien (ongeveer 10-15 stuks). Daarna mag de volgende crêpe erop en kun je deze weer met roomkaas en aardbeien afmaken. Ga door tot alle crêpes op zijn en garneer de laatste (bovenste) crêpe met wat hele en halve aardbeien en bramen. Bewaar de crêpe-taart in de koelkast tot je het kunt serveren, zodat het wat steviger wordt.

Serveer de taart!

Deze crêpes zijn wat lichter dan de traditionele pannenkoeken, maar omdat je het in laagjes hebt verwerkt, is toch vrij machtig. We raden aan om de taart in 16 delen te snijden. Je kunt ze serveren met vers fruit en roomijs. Tast maar toe!

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *