La Socca - flinterdunne pannenkoekjes van kikkererwtenmeel
Recepten

La Socca - flinterdunne pannenkoekjes van kikkererwtenmeel



Panash mix

 Panash kikkererwtenmeel

Moment

traktatie, ontbijt, lunch

Duur

1,5 uur voorbereiding en 15 minuten baktijd

moeilijkheid

💚

 

Misschien ken je ze wel uit Zuid-Frankrijk, La Socca, pannenkoeken gemaakt van kikkererwtenmeel en water.Op alle markten zijn ze daar te koop. Ideaal als je een voedzame glutenvrije, vegan tussendoortje wilt. Super gezond en lekker.

Deze socca is gemaakt door Rugile Chabot van @Grab-a-bite-with-rugile.

 

Hoeveelheden ingrediënten

 Voor 4 personen

 

100 gram Panash pannenkoekmix Naturel
1 theelepel zout
250 ml water
eetlepel olijfolie

Naar eigen smaak bestrooi je de socca met zout en peper of met suiker.

Verdere benodigdheden

gietijzeren koekenpan 

Stap 1: Bereid het beslag

Doe het kikkererwten meel met het zout in een kom en roer het goed door elkaar. Als er klontjes in het meel zitten, kan je het beter nog even zeven. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer net zo lang tot je een gladde massa hebt. Laat 10 minuten tot een uur rusten in de ijskast.

Stap 2: Bak de socca's

Haal de kom met beslag uit de koelkast en roer het nog een keer goed door. Als het beslag nog wat dik is, kan je nog wat water toevoegen. Bestrijk de bodem van een koekepan met wat olijfolie en laat de pan goed heet worden. Schenk met een pollepel het beslag in de koekepan en verspreid de massa over de bodem. Bak de socca op hoog vuur totdat er bolletjes ontstaan aan de bovenkant (ca 2-3 minuten per pannenkoek). In tegenstelling tot gewone pannenkoeken, keer je hem nu niet om, maar snijd je hem met een spatel doormidden en vouw je beiden helften dubbel. Je hebt dan dus de vorm van een kwart.

Stap 3: Serveer

Serveer de socca warm met zout en peper of met suiker. Net wat jij het lekkerst vindt.

Geniet ervan!

 

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *