Panash mix |
|
Moment |
traktatie, ontbijt, lunch |
Duur |
1,5 uur voorbereiding en 15 minuten baktijd |
moeilijkheid |
💚 |
Misschien ken je ze wel uit Zuid-Frankrijk, La Socca, pannenkoeken gemaakt van kikkererwtenmeel en water. Op alle markten zijn ze daar te koop. Ideaal als je een voedzame glutenvrije, vegan tussendoortje wilt. Supergezond en lekker.
Deze socca is gemaakt door Rugile Chabot van @Grab-a-bite-with-rugile.
Hoeveelheden ingrediënten
Voor 4 personen
100 gram | Panash kikkererwtenmeel |
1 theelepel | zout |
250 ml | water |
eetlepel | olijfolie |
Naar eigen smaak bestrooi je de socca met zout en peper of met suiker.
Verdere benodigdheden
gietijzeren koekenpan
Stap 1: Bereidt het beslag
Doe het kikkererwtenmeel met het zout in een kom en roer het goed door elkaar. Als er klontjes in het meel zitten, kan je het beter nog even zeven.
Voeg beetje bij beetje het water toe en roer net zo lang tot je een gladde massa hebt. Laat 10 minuten tot een uur rusten in de ijskast.
Stap 2: Bak de socca's
Haal de kom met beslag uit de koelkast en roer het nog een keer goed door. Als het beslag nog wat dik is, kan je nog wat water toevoegen. Bestrijk de bodem van een koekenpan met wat olijfolie en laat de pan goed heet worden.
Schenk met een pollepel het beslag in de koekenpan en verspreid de massa over de bodem. Bak de pannenkoek op hoog vuur totdat er bolletjes ontstaan aan de bovenkant (ca 2-3 minuten per pannenkoek).
In tegenstelling tot gewone pannenkoeken, keer je hem nu niet om, maar snijd je hem met een spatel doormidden en vouw je beide helften dubbel. Je hebt dan dus de vorm van een kwart.
Stap 3: Serveer
Serveer de socca warm met zout en peper of met suiker. Net wat jij het lekkerst vindt.
Geniet ervan!
Dit recept gemaakt?
Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes