Mango en stemgember (vegan)
Recepten

Mango en stemgember (vegan)

Panash mix

Mango & Kardemom

Moment

lunch

Duur

30 minuten

moeilijkheid

💚

 

Dit recept is met verse mango en stemgember. De kardemom in de pannenkoeken voegt een heerlijk Aziatische smaak toe aan dit gerecht!

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken.  Voor de topping zijn we uitgegaan van 4 porties.

Pannenkoeken

Panash mix

Havermelk

Appelmoes

2

50 gram

100 ml

20 gram

(1 eetlepel)

4

125 gram

250 ml

40 gram

(2 eetlepels)

14

400 gram

850 ml

100 gram

(5 eetlepels)

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie).

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix af en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de appelmoes en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij.

Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de appelmoes en de havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft toevoegen.

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder.

Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

TIP: Lees ook ons blog met 5 simpele tips voor de lekkerste pannenkoeken.

Stap 3. Schil de mango's

Hoeveelheid

2

Mango’s

4 eetlepels

gember siroop (uit potje stemgember)

2 eetlepels

stemgember, fijngesneden

Verse mango's zijn zacht, ruiken naar zoete bloemen en smelten in je mond. Heb je verse mango's, dan hoef je dit alleen nog te mengen met de gembersiroop en gember en kun je de pannenkoeken serveren.

Zijn de mango's nog een beetje hard, dan kun je ze het beste nog 10 minuten stoven met de gembersiroop en gember en dan serveren.

Serveer de pannenkoeken!

Mango & Kardemom pannenkoeken met een topping van verse mango en gember; wie kan daar nee tegen zeggen. We hebben ze geserveerd met vegan roomijs, passion fruit en wat kokos. Tast maar toe!

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *