Red Velvet Oreo Cake
Recepten

Red Velvet Oreo Cake

Panash mix

naar keuze

Moment

tussendoortje

Duur

15 minuten voorbereiding en 12 minuten bakken

moeilijkheid

💚💚

Geen wonder dat Red Velvet cake zo populai is. Het is heerlijk. Maar Red Velvet Cake met Oreo topping is pas echt onweerstaanbaar. En wat ziet het er mooi uit! Bijna zonde om op te eten, bijna, maar nog niet helemaal😁. 

Dit recept is bedacht door Najat en Nadia van de Kookmutsjes. Het recept komt samen met honderden andere originele recepten uit hun Grote Kookmutsjes kook- en bakboek van Kosmos uitgevers.

Panash mix

naar keuze

Moment

tussendoortje

Duur

20 minuten voorbereiding en 30-45 minuten bakken en 30 minuten wachttijd

moeilijkheid

💚💚

 

Hoeveelheden ingrediënten

voor ca 12 porties

Ingrediënten Beslag
200 gram patentmeel
12 gram cacaopoeder
5 gram  bakpoeder
150 gram Oreokoekjes
5 gram baking soda
5 ml azijn
3 eieren
225 gram kristalsuiker
8 gram (1 zakje) vanillesuiker
1 gram (mespunt) Zout
140 ml zonnebloemolie
200 ml melk melk
7 gram rode kleurstofgel

 

Ingrediënten Beslag
50 ml ongeklopte slagroom
100 gram witte chocola
100 gram creme fraiche
25 gram poedersuiker
voor de garnering
verse munt
aardbeien
Oreo koekjes

Als je dit recept maakt met Panash Cake & Muffin Mix Cacao maakt, hoef je geen cacaopoeder, zout en bakpoeder te gebruiken. Je gebruikt dan 220 gram Cake & Muffin Mix.

Bereiding

Stap 1: Bereid het beslag

Verwarm de oven voor tot 160 ˚C. Meng voor het beslag de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout in een diepe kom. Mix met een handmixer 2 tot 3 minuten. Voeg de  zonnebloemolie, melk en rode kleurstofgel toe. Mix nog 1 minuut. Zeef de patentbloem, het cacaopoeder en bakpoeder boven de kom. Mix nog 2 tot 3 minuten, of tot het beslag eenvormig is.

Stap 2: Bak de cake

Hak de Oreokoekjes fijn. Roer de gehakte koekjes door het beslag. Meng in een kleine kom de baksoda met de azijn, en roer ook door het beslag. Vet een bakvorm in en voeg het beslag toe. Bak de cake in 35 tot 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake. De cake is gaar als de satéprikker droog uit het midden van de cake komt. Laat de cake afkoelen.

Stap 3: Bereid de topping

Breng voor de topping de slagroom in een steelpan tot tegen de kook aan. Breek de witte chocolade in stukken, voeg toe in de pan en laat 1 minuut staan. Voeg de crème fraîche en poedersuiker toe. Roer goed tot de chocolade gesmolten is.

Stap 4: Maak de taart

Giet de topping over de afgekoelde cake, en zet de cake in de koelkast tot de topping stevig is. Dit duurt minimaal 2 uur.

Stap 5: Laatste finishing touch en enjoy

Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de Oreokoekjes en aardbeien voor de garnering in kwarten. Garneer de cake met stukjes aardbei, Oreokoekjes en munt. De taart is nu klaar om te serveren!

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *