Rode Biet & Venkel pannenkoek met hummus en komkommer
Recepten

Gezonde Rode Biet & Venkel pannenkoeken met humus en komkommer (vegan, to go)

 

Panash mix

 Rode Biet & Venkel

Moment

Lunch

Duur

30 minuten

moeilijkheid

💚

Deze Rode Biet & Venkel pannenkoekjes kun je als wrap oprollen en meenemen. Ideaal voor de lunch! Zachtroze van kleur zien ze er aantrekkelijk uit, ze zijn gezond en dan ook nog eens supermakkelijk te maken!

Bereiding

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken.  Voor de toppings zijn we uitgegaan van 4 porties.

Hoeveelheid

Pannenkoeken

Panash mix

Havermelk

Appelmoes

2

50 gram

100 ml

20 gram (1 eetlepel)

4

125 gram

250 ml

40 gram (2 eetlepels)

14

400 gram

850 ml

100 gram (5 eetlepels)

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie).

Stap 1. Meng de ingrediënten van de pannenkoeken

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix af en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de appelmoes en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de appelmoes en de havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft toevoegen.

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant roze. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag.

Stap 3. Bereid de toppings

Hoeveelheid

1

komkommer (in dun gesneden reepjes)

1 bakje

humus

1 handje

zaden (pijnboompitten, poempoenpitten)

1

citroen

1 bakje of zakje

verse sla, taugé of andere kiemgroenten

Bedek de pannenkoek met een dun laagje humus, verdeel de dungesneden komkommer hierover en sprenkel wat citroensap over het geheel. Als laatste de zaden en de kiemgroenten. Vouw de randen (links en rechts) een klein beetje op en rol de wrap van beneden naar boven op.

Variatie tip

Heb je eens geen trek in humus, probeer eens geroosterde zoete aardappel!

Stap 3: Serveer

Deze vegan wraps kun je wel een week in de koelkast bewaren. Maar het lekkerst zijn ze natuurlijk lekker warm, gelijk uit de pan!

 

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *