Puur Panash - altijd lekker
Sharing is Caring - Panash Blog

'Altijd lekker' and that’s a promise! Puur Panash 🌿

Over smaak valt te twisten, luidt het gezegde. Maar niet over Panash pannenkoeken. Die vindt iedereen lekker. Wat maakt dat Panash pannenkoeken lekkerder zijn dan andere pannenkoeken?

Het belangrijkste is het gebruik van de beste kwaliteit ingrediënten. Alle ingrediënten zijn biologisch. Daarom dat we ook het SKAL-kwaliteitskeurmerk hebben gekregen.

De basis van de pannenkoekmix is eenkoorn, ook wel kleine spelt genoemd. Eenkoorn is de oergraan van alle granen. Tienduizend jaar geleden werd in Mesopotamië al eenkoorn gebruikt. Eenkoorn heeft geen speciale eisen aan de grondsoort, maar wordt weinig gekweekt, omdat het lastig is het graan te bewerken, en de opbrengst per halm laag is (er zit maar één korreltje aan elke aar, vandaar de naam).

Later is men de plant gaan kruisen met andere graansoorten waardoor eerst spelt graan ontwikkeld werd, en later de tarwe zoals die nu het meest gebruikelijk is. Eenkoorn heeft minder gluten dan gewone tarwe, en is rijker aan vezels. De toevoeging van boekweit geeft de bijzondere volle smaak aan de pannenkoek. Eigenlijk is boekweit geen graan; de plant behoort tot de duizendknoppigen. Boekweit is dan ook glutenvrij

Ook de kruiden, de groenten en het fruit in de mixen zijn biologisch en van de beste kwaliteit. We kiezen er voor een puur product op de markt te zetten, zonder geur- en smaakstoffen en zonder toegevoegde suikers. De puurheid maakt dat alle ingrediënten vol tot hun recht komen.

Met ingrediënten van de beste kwaliteit, worden vervolgens de mixen samengesteld. Een kwestie van eindeloos testen. In welke verhouding smaakt de pannenkoek het best. Een beetje minder of meer zout, wat boekweitmeel toevoegen, en dan toch weer wat minder. Eerst voor de naturel pannenkoeken, en later - nog lastiger - met de unieke smaakcombinaties van groente, fruit en kruiden.

Ashwien Bisnajak (founder) in een interview met Radio West:

“…Soms bedenk je een fantastisch idee, maar blijkt het in de praktijk toch niet te werken. Honderden pannenkoeken hebben we gebakken. We hebben ons ook laten inspireren door de Surinaams-Hindoestaanse cultuur. De combinatie gember en kokos met rozijntjes dat is een hele bekende in onze cultuur. Daar worden beignets van gemaakt, Godjhia. Die smaak passen we toe met de pannenkoekenmix van 'Gember en Citroengras' en een topping van kokos met rozijntjes. Waar je experimenteert met pannenkoeken, ontstaan natuurlijk misbaksels. We hadden bijvoorbeeld een lekkere smaakcombinatie in gedachten: kokos en bosbessen. Alleen, als je kokosmeel toevoegt dan doet dat iets met de gluten in je meel waardoor je pannenkoek uit elkaar valt als je aan het bakken bent. Het is dus uitproberen.”

Als we zelf tevreden zijn, komen de pannenkoek proevers in beeld. Zij proeven zonder kennis van zaken de pannenkoeken van de verschillende mixen, en geven aanwijzingen voor verbeteringen.

Pas als zij 100% tevreden zijn wordt de mix opgenomen in het assortiment. Het recept gaat dan naar de meelfabriek. Zij maken de mix volgens ons recept, en natuurlijk testen we eerst het proefexemplaar voordat de mixen echt in grote hoeveelheden gemengd worden. Het resultaat: Puur Panash!

Het geheim van Panash is de puurheid van de ingrediënten en de liefde, aandacht en tijd die gestoken is in het bedenken van onze pannenkoekmixen. En met dank natuurlijk aan onze proevers.

Wil jij ook proefkonijn worden? Laat het ons weten via het contactformulier. We zetten je dan op een lijst. Als we met nieuwe ideeën komen, nodigen we je vrijblijvend uit om mee te doen aan een echt sensorisch onderzoek. 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *