Vegan chocolate chip cookies
Sharing is Caring - Panash Blog

Vegan chocolate chip cookies - snel en makkelijk 🍪

Gemaakt met Panash pannenkoekmix (#foodhack) is dit de guiltfree versie van het pak chocolade koekjes die je in de supermarkt koopt. Alleen dus gezond, vegan en vers. Dit recept is ook een prima basisrecept; varieer met andere mixen, witte chocolade, gedroogd stukjes fruit, wat je maar lekker vindt!

Enne, gezond, maar er gaat wel gewoon suiker in. 😊

 

Wat het je nodig? 

Voor 10-12 koekjes heb je de hoeveelheden in de tabel nodig. Je hebt een kleine 20 minuten nodig voor de voorbereiding en 10 minuten voor het bakken in de oven.

Hoeveelheid  
75 gram vegan margarine
150 gram bruine suiker
100 gram Panash mix Naturel
40 gram amandelmeel
80 gram donkere chocolade in kleine stukjes
1 theelepel theelepel soda poeder (baking soda)
vanille peul, zaadjes uitgeschraapt

 

Stap 1. Boter en suiker

Klop in een mengkom de boter en suiker een paar minuten. Gebruik hiervoor je elektrische mixer (hoogste stand) tot je een romig geheel krijgt. Voeg aan deze mix de vanille toe.

Stap 2. De rest van de ingrediënten

Meng in een aparte kom de meel, soda poeder en amandelmeel. Voeg dit langzaam toe aan de boter en suiker mengsel van stap 1 tot je een deeg hebt. Als laatste voeg je de chocolade toe.

Stap 3. Bakken en genieten

Oven voorverwarmen op 180 graden. Verdeel het koekjes deeg in circa. 12 stukjes. Ik heb het moeten wegen, want de stukjes waren zo klein dat het op het oog bijna niet te doen is. Maak er mooie koekjes van en verspreid ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Hou wat ruimte over tussen de koekjes, want ze lopen nog een beetje uit tijdens het bakken. Na 10 minuten bakken zijn ze klaar! Laat ze wel volledig afkoelen, want warm zijn ze nog zacht.

Als je dit recept maakt, zijn we benieuwd naar het resultaat. Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #panashpancakes te gebruiken of tag ons in je bericht.

Tast maar toe!

 

</span></p>

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *