lekkerste pannenkoeken vrouw en man die pannenkoeken bakken
Sharing is Caring - Panash Blog

Het geheim van de pannekoekbakker - 5 tips die je moet weten om de lekkerste pannenkoeken te bakken 🥞

Hoe maak je niet zomaar een lekkere pannenkoek, maar de beste pannenkoek ever? De beste tip is natuurlijk Panash pannenkoekmix, maar dat wist je natuurlijk al. Maar wat is verder het geheim voor de allerlekkerste pannenkoek?

En wat heb je nodig om pannenkoeken te maken? Met al honderden pannenkoeken gebakken, hebben we aardig wat ervaring gekregen. Hier verklappen we je het geheim van de pannekoekenbakker.

Tip 1: Het juiste keukengerei 🍳

Het belangrijkst is natuurlijk een goede koekenpan met een dikke vlakke bodem, het liefst met antiaanbaklaag, maar in ieder geval met een schuine wand. Roeren doe je met een garde of met een houten lepel.

Voor de perfecte balans van het beslag is een weegschaal of maatbeker handig. En last but not least komt een grote platte bakspaan om de pannenkoek mee te keren goed van pas.

Tip 2: Het perfecte beslag 🥣>

Het eerste geheim is het maken van een perfect beslag. De structuur van het beslag is het best als het niet te veel geklopt wordt. Dit heeft te maken met de glutenvorming in het beslag. Door slechts licht te kloppen, worden er niet te veel gluten gevormd en blijft de structuur van het beslag soepel.

Hoe krijg je een goed beslag zonder veel te kloppen? Meng eerst goed de droge ingrediënten in een kom. In een andere kom meng je de natte ingrediënten. Maak dan een kuiltje in het meel van de eerste kom en giet de natte massa hier langzaam in, al roerend van binnen naar buiten. Als al het meel gemengd is met het eimengsel en je ziet geen klontjes, is het beslag klaar. 

Tip 3: De juiste tijd ⏰

Vervolgens laat je het beslag ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Dit is om de gluten passief te maken en de zetmeelkorrels op te laten zetten. De textuur van het beslag wordt hiermee gelijkmatig.

Deze tip komt vooral te pas als je hele dunne pannenkoekjes wilt maken. Voor iets dikkere pannenkoeken, kan je net zo goed gelijk aan de slag en voor de dikke American pancakes moet je zelfs gelijk aan het bakken slaan.

pannenkoeken bakken in paar stappen

Tip 4: Moment suprême 

Nu kan het bakken beginnen. Voor een lekkere gezonde pannenkoek, doe je een scheutje plantaardige olie (alles behalve olijfolie) in de pan. Met een druppeltje beslag test je of de olie heet genoeg is. Dat is het geval als het druppeltje begint te sissen. Met een soeplepel vul je de bodem met beslag.

Eerst aan een kant van de pan en dan de pan schuin houden om de hele bodem met beslag te bedekken. Kleine dikke pannenkoeken bak je op matig vuur, flensjes op matig/ hoog vuur. Het moment suprême voor een perfecte pannenkoek is het moment van keren; pas als de bovenkant helemaal droog is, draai je de pannenkoek met de bakspaan.

Voor de durfals: pak de koekenpan met beide handen bij het handvat en gooi de pannenkoek in een salto de lucht in, en vang hem omgekeerd weer op. Nog even op laag vuur laten doorbakken en rustig op een bord schuiven. Op naar de volgende.

Tip 5: Eet met aandacht!

De pannenkoeken zijn klaar! Serveer ze op een bord en geniet er van nog warm uit de pan. Je kan het bord waarop je de pannenkoeken stapelt even verwarmen in de oven. Dan blijven de onderste pannenkoeken ook warm. Ben je zo lekker aan het bakken dat je niet kan stoppen, geen probleem. Pannenkoeken blijven een maand goed in de vriezer. Heb je genoeg pannenkoeken? Ook geen probleem, beslag kan je 24 uur bewaren in de koelkast. 

En dan kan je gaan eten! Op welk moment je de pannenkoeken ook eet; eet met aandacht. Dat maakt alles lekkerder en deze pannenkoek verdient het! 

Meer lezen? Lees ook onze tips voor het maken van de lekkerste pannenkoeken. https://panash.nl/blogs/sharing-is-caring/5-tips-pannenkoeken-bakken

Zoals je ziet kan iedereen een meester pannekoekenbakker worden. Met het juiste keukengerei, een beetje geduld en Panash pannenkoekenmix zet je makkelijk de beste pannenkoeken op tafel. Heb jij nog een leuke tip? Vertel het ons! Op Instagram met #panashpancakes of gewoon hieronder!

 

</span></p>

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *