dalgona koffie glas
Sharing is Caring - Panash Blog

We maakten opgeklopte ‘Dalgona’ koffie, de laatste trend op TikTok. And we nailed it!

Populair geworden door een Koreaanse YouTuber heeft deze opgeklopte koffie trend nu miljoenen fans. Waarschijnlijk wel geholpen omdat iedereen zit thuis zit en koffie drinkt. #coronacreation :-)

Andere reden dat Dalgona koffie zo populair is geworden:

  1. slechts drie ingrediënten zijn nodig om het te maken
  2. het resultaat is waanzinnig Instagrammable
  3. en het is een supereenvoudig recept

We hebben het ook geprobeerd en we nailed it! Het resultaat is een romige, hyperkoffie die geweldig smaakt bij (in dit geval) havermelk!

Hier het eenvoudige recept

  • Oploskoffie
  • Suiker
  • Water

Het moet echt oploskoffie zijn, dat is een must! Iets te maken met hoe opgeklopte koffie stevig blijft. Suiker, maakt niet uit, wat je in huis hebt. Water mag gewoon op kamertemperatuur zijn. Sommige posts claimen heet water, dat hoeft niet.

In welke hoeveelheden? Ook dat maakt niet veel uit; maar het moeten wel gelijke hoeveelheden zijn. Dus evenveel koffie, als suiker, als water.

Meng alle ingrediënten en start met het kloppen. Met de hand meer dan een kwartier en met een elektrische handmixer een paar minuten. Het resultaat moet, net als bij slagroom, stevig genoeg zijn dat het aan de garde blijft hangen. Zie foto.

That’s it! Vervolgens nog instagrammable maken door havermelk en ijsblokjes in een doorzichtig glas te schenken en voorzichtig de opgeklopte koffie erop te plaatsen. Enjoy!

Deel ook jouw ervaringen! We zijn benieuwd!
Groetjes – Ashwien en Reena

ingredienten van dalgona koffie

 

</span></p>

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *