gezonde pannenkoeksalade panash
Sharing is Caring - Panash Blog

Boost je gezondheid met deze 5 gezonde tips voor bij je pannenkoeken 平它

Je bent thuis en je hoort dat iedereen ziek wordt. Dat wil je natuurlijk zelf ook niet. Daarom hebben we hier onze top 5 van gezonde pannenkoeken toppings tips om je immuunsysteem een goede oppepper te geven! Onze toppings kun je naar hartenlust vari禱ren met andere pannenkoeken, al dan niet van Panash!

Tip 1. Sinaasappel

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij pannenkoeken, maar sinaasappel is een lekkere frisse toevoeging. We zijn er fan van! Sinaasappel bevat veel vitamine en mineralen, vooral vitamine C, thiamine, foliumzuur en kalium. Met name vitamine C; 矇矇n grote sinaasappel levert meer dan 100% van de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid).

Probeer eens
Onze vegan speltpannenkoeken met sinaasappelsap! Dit is een makkelijk recept waarbij we een deel van de havermelk vervangen door sinaasappelsap. En in plaats van eieren kun je appelmoes gebruiken.

Tip 2. Yoghurt

Wetenschappers zijn hierover erg duidelijk; yoghurt is goed voor je darmen! Het geeft een boost aan de bacteri禱n die daar leven en die bacteri禱n zijn deels verantwoordelijk voor een goed functionerend immuunsysteem!

Verder heeft yoghurt veel eiwitten, calcium, B6 en B12, kalium en magnesium.
Hoe kun je yoghurt als topping voor je pannenkoek gebruiken? Gebruik dikke yoghurt en meng daar wat honing en verse tijm doorheen! Je weet niet wat je proeft!

Tip 3. Pompoen

Pompoen bevat erg veel vitamine A. Dit helpt je immuunsysteem te versterken en kan infecties bestrijden. 矇n maaltijd met pompoen (245 gram) levert bijna 2,5 keer de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine A, plus wat vitamine C en kalium, mangaan, B2 en vitamine E. Eet smakelijk!

Probeer eens
Crespelle buideltjes met pompoen en gorgonzola. Je maakt ze met een goede dosis liefde, want het vergt namelijk wel wat vaardigheid en geduld, maar het is de moeite zeker waard!

Tip 4. Spinazie

Een favoriet in huize Panash is wel spinazie! Love it! Spinazie is rijk aan ijzer. En ijzer speelt een cruciale rol bij rode bloedcellen die helpen bij het transporteren van zuurstof door het lichaam en bij energieproductie.

Spinazie is ook een uitstekende bron van vitamine K, vitamine A, vitamine C en foliumzuur en een goede bron van mangaan, magnesium, ijzer en vitamine B2. Vitamine K is belangrijk voor het behoud van gezonde botten, bloedstolling en vaatwand.

Spinazie op je pannenkoek? Dat kan prima. Wok eens wat champignons schijfjes, en apart de verse spinazie. Bij elkaar mengen met wat zout en peper naar smaak en je hebt een heerlijke en gezonde topping voor je pannenkoek!

Tip 5. Aardbeien

Een van de meest populaire fruitsoorten voor op je pannenkoek! En nog gezond ook! Aardbeien hebben veel vitamine C en antioxidanten! Deze antioxidanten helpen je cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door schadelijke moleculen die bekend staan als vrije radicalen.

Probeer eens
Cr礙pes met aardbeien! Dit recept is voor een spectaculaire cr礙pes-taart, maar je kunt ook gewoon wat cr礙pes bakken en serveren met aardbeien. Lekker en makkelijk!

Dit zijn onze gezonde pannenkoeken topping tips. Heb jij zelf ook een tip? Deel het met iedereen onderaan de pagina.

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *