Panash mix |
Β Panash pannenkoekmix Glutenvrij |
Moment | lunch, ontbijt |
Duur |
10 minuten voorbereiding en 60 minuten bereidingstijd |
moeilijkheid |
ππ |
Β
Bananenbrood met pompoen? Wat verzinnen ze nu weer, denk je bij jezelf. Maar deze gezonde variant met yoghurt en pompoen is echt het proberen waard!
Β
Bananenbrood
- 400 gram pompoen geschild
- 90 gram boter
- 100 gram rietsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- 100 gram Panash pannenkoekmix Glutenvrij
- 150 gram bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 thee lepel (of meer naar smaak) koekkruiden
- Snufje zout
- 200 gram Griekse yoghurt
- 100 gram grof gehakte walnoten
Crème
- 150 ml koude slagroom
- 50 gram mascarpone
- 20 gram poedersuiker
(Garnering eigen keuze halve banaan)
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pan met water tot dat je ze kan prikken met een vork. Laat deze vervolgens uittrekken en pureer ze.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter met de rietsuiker en doe je vanille suiker ook erbij. Vervolgens voeg je de eieren een voor een toe aan het suiker boter mengsel. Prak je bananen en doe ze ook in je mengsel, klop je mix.
Meng in een andere kom je droge ingrediΓ«nten zoals de pannenkoekmix, bloem, baking soda, koekkruiden en een snuf zout. Vervolgens meng je dit met de natte ingrediΓ«nten en daarna voeg je de yoghurt en pompoen puree toe.
Vet je bakvorm in en giet het beslag erin, voeg vervolgens je stukjes walnoten er aan toe. Als garnering kan je een halve banaan (door de lengte) snijden en op het beslag neerzetten. Zet de vorm in de oven en laat het 55/60 min bakken (verschilt per oven). Laat je cake afkoelen voordat je het uit de vorm haalt dit zorgt ervoor dat het niet inzakt.
Voor de crΓ¨me klop je eerst zoβn 10 min je slagroom op vervolgens voeg je de mascarpone en poedersuiker aan toe en klop je het nog voor 30 seconden. Serveer je crΓ¨me met je bananenbrood.
Dit recept gemaakt?
Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes
Β