Panash mix |
Panash pannenkoekmix kikkererwtenmeel |
Moment |
lunch, ontbijt |
Duur |
10 minuten voorbereiding en 15 minuten bereidingstijd |
moeilijkheid |
💚 |
Deze carrotcake pancakes zijn een geweldig voorbeeld hoe gezond en lekker goed samen kunnen gaan. Wortels en kikkererwten combineren perfect samen. Op het ei na glutenvrij, desgewenst vegan, en mét groentes kan je de dag bijna niet beter beginnen. En het ziet er ook nog eens supergezellig uit, met die geeloranje kleur.
Dit recept met foto is van Lislovescooking. Ben je benieuwd naar meer van haar recepten? Bekijk haar website of haar Instagram account .
Hoeveelheden ingrediënten
Voor ca 3 porties
100 gram | Panash Kikkererwtenmeel |
1 | ei |
70 gram | wortel |
75 ml | (amandel)melk |
1 theelepel | bakpoeder |
1/2 eetlepel | kaneel |
1 eetlepel | Maple Syrup |
1 | handje rozijnen |
optioneel | nootjes |
optioneel | sinaasappelrasp |
Voor een 100 % vegan versie vervang je het ei door een halve banaan.
Stap 1: Bereid het beslag
Stop alle ingrediënten, behalve de rozijnen en nootjes, in een blender en mix het tot een glad beslag. Schep daarna de rozijnen en nootjes door het beslag.
Stap 2: Bak de carrotcake pancakes
Verwarm een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Draai het vuur dan terug naar middelmatig en schep een hoopje beslag in de pan. Zodra je bubbeltjes aan de bovenkant ziet ontstaan en je de spatel gemakkelijk onder de pancake kan steken, draai je de pannenkoek om en bak je hem nog voor een minuut door aan de andere kant. Ga zo door tot al het beslag op is.
Stap 3: Serveer
Serveer jouw carrotcake pancakes met je favoriete toppings. Geniet er van!
Dit recept gemaakt?
Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes