Luchtige glutenvrije carrotcake pancakes
Recepten

Luchtige glutenvrije carrotcake pancakes

Panash mix

 Panash pannenkoekmix kikkererwtenmeel

Moment

lunch, ontbijt

Duur

10 minuten voorbereiding en 15 minuten bereidingstijd

moeilijkheid

💚

Deze carrotcake pancakes zijn een geweldig voorbeeld hoe gezond en lekker goed samen kunnen gaan. Wortels en kikkererwten combineren perfect samen.  Op het ei na glutenvrij, desgewenst vegan, en mét groentes kan je de dag bijna niet beter beginnen. En het ziet er ook nog eens supergezellig uit, met die geeloranje kleur.

Dit recept met foto is van Lislovescooking. Ben je benieuwd naar meer van haar recepten? Bekijk haar website of haar Instagram account .

 

Hoeveelheden ingrediënten

 Voor ca 3 porties

 

100 gram Panash Kikkererwtenmeel
1 ei
70 gram wortel
75 ml  (amandel)melk
1 theelepel bakpoeder
1/2 eetlepel kaneel
1 eetlepel Maple Syrup
1 handje rozijnen
optioneel nootjes
optioneel sinaasappelrasp

Voor een 100 % vegan versie vervang je het ei door een halve banaan.

 

Stap 1: Bereid het beslag

Stop alle ingrediënten, behalve de rozijnen en nootjes, in een blender en mix het tot een glad beslag. Schep daarna de rozijnen en nootjes door het beslag. 

Stap 2: Bak de carrotcake pancakes

Verwarm een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Draai het vuur dan terug naar middelmatig en schep een hoopje beslag in de pan. Zodra je bubbeltjes aan de bovenkant ziet ontstaan en je de spatel gemakkelijk onder de pancake kan steken, draai je de pannenkoek om en bak je hem nog voor een minuut door aan de andere kant. Ga zo door tot al het beslag op is.

Stap 3: Serveer

Serveer jouw carrotcake pancakes met je favoriete toppings. Geniet er van!

 

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

 

 

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *