man die pannenkoek voor 1 persoon eet met hond
Sharing is Caring - Panash Blog

Pannenkoek verwenmomentjes voor 1 persoon ☕🥞

Pannenkoeken zijn niet alleen meer voor feestelijke gelegenheden of voor kinderpartijtjes. Pannenkoeken passen heel goed in een gezond dagelijks eetpatroon, bij je ontbijt, lunch of avondeten.

 

Maar hoe maak je in hemelsnaam pannenkoeken voor 1 persoon?

Tip 1. Maak een kleine hoeveelheid beslag

Misschien voor de hand liggend, maar de eenvoudigste manier om voor 1 persoon pannenkoeken klaar te maken is weinig beslag te maken. Voor 2 pannenkoeken neem je 5 eetlepels pannenkoekmeel, 5 eetlepels melk en 1 ei (of een theelepel appelmoes).

Klop de melk voorzichtig door het pannenkoekmeel en voeg het ei of de appelmoes toe. Relatief zit er nu wel veel ei in het beslag, maar voor de kwaliteit van de pannenkoek maakt dit geen verschil.

De pannenkoek wordt alleen wat luchtiger. Het pannenkoekmeel is goed te bewaren in het handige bewaarblik.

pannenkoeken 1 persoon

Tip 2. Bewaar het beslag in de koelkast

Je kan ook het pannenkoekbeslag maken, zoals bij de bereidingswijze staat aangegeven. Op elke verpakking Panash pannenkoekenmix vind je een bereidingswijze voor twee, vijf of 16 personen.

De verhouding is dan op zijn best. Je maakt gewoon de hoeveelheid pannenkoeken waar je behoefte aan hebt. Het beslag dat je over hebt, kan je tot 24 uur bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.

Heb je lekker nog wat beslag over voor de volgende dag tijdens je ontbijt  lunch, of avondeten. Even de koekenpan uit de kast en klaar is Kees!

Tip 3. Bewaar de pannenkoeken in de koelkast

Als je toch bezig bent met bakken, kan je ook net zo goed het beslag opmaken. De pannenkoeken die je niet op krijgt, leg je op een bord met vershoudfolie er overheen. Of je ligt ze in een speciale pannenkoektrommel. Pannenkoeken kan je twee dagen bewaren in de koelkast.

Je kan ze koud opeten, maar lekkerder is ze even op te warmen in de magnetron of opnieuw in de koekenpan. Misschien niet helemaal even smakelijk als een versgebakken pannenkoek, maar altijd nog veel lekkerder dan een kant-en-klaar-pannenkoek uit de supermarkt.

pannenkoeken voor 1 persoon

Tip 4. Bewaar de pannenkoeken in de vriezer

Heb je de komende tijd geen tijd of zin om pannenkoeken te eten, kan je de bereidde pannenkoeken heel goed bewaren in de vriezer. Ze blijven in de vriezer 3 weken goed.

Het handigst is elke pannenkoek even op te rollen en dan voorzichtig in een vrieszakje doen. Dan nemen ze niet veel ruimte in beslag. Voor het opbakken natuurlijk niet vergeten te ontdooien.

Tip 5. Restjes

Eén van mijn favoriete recepten is de pannenkoek gevuld met restjes curry of pastasaus. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je net een half portie over hebt! Zonde om weg te gooien, maar niet genoeg voor de avondmaaltijd.

Voor de lunch bak je dan een pannenkoek zoals je gewend bent. Als de pannenkoek gedraaid is, schep je de saus of het groenteprutje op de pannenkoek en vouw je de helft van de pannenkoek over het groenteprutje.

Daarna laat  je het gezamenlijk op laag vuur warm worden. Zo makkelijk om eens iets anders te eten tijdens de lunch en altijd waanzinnig lekker. En het is nog een lekker duurzaam ook!

Zoals je ziet, hoef je als alleenwonende echt niet af te zien van de pannenkoek. Integendeel; je kan jezelf dagelijks kunnen trakteren op een pannenkoek maaltijd precies zoals jij hem lekker vindt!

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *