Kokos en cranberries (vegan) pannenkoeken
Recepten

Kokos en cranberries (vegan)

Panash mix Gember & Citroengras
Moment lunch of dessert
Duur 20 minuten
Moeilijkheid 💚


Dit recept is gebaseerd op een Surinaams gerecht genaamd 'ghodjia', een beignet gevuld met kokos en gember! Het was een favoriet van ons toen we opgroeiden in Paramaribo.

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. 

Pannenkoeken Panash Mix Havermelk Appelmoes
2 50 gram 100 ml 20 gram (1 eetlepel)
4 125 gram 250 ml 40 gram (2 eetlepels)
14 400 gram 850 ml 100 gram (5 eetlepels)

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Voor de topping (voor 4 pannenkoeken):

  • 100 gram kokos (vers of gedroogd)
  • 25 gram cranberries
  • palmsuiker naar smaak

Kokos en cranberries (vegan)

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de appelmoes en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag.

Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de appelmoes en havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft. 

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder.

Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

Stap 3. Kokos voorbereiden

Verse kokosrasp kun je tegenwoordig in de diepvries van de toko vinden. Dit is het lekkerst; ongezoet en zonder onnodige ingrediënten. Je kunt ook blokjes verse kokos uit de supermarkt fijn hakken in de hakmolen. De gedroogde versie moet je eerst weer hydrateren door hier 80 ml heet water aan toe te voegen. 10 minuten afgedekt laten rusten en de kokos is weer lekker zacht. 

Serveer de pannenkoeken!

Verdeel de kokos en cranberries over de pannenkoeken en strooi wat palmsuiker naar smaak erover. Lekker als je de pannenkoeken oprolt of in vieren opvouwt. Tast maar toe!

</span></p>

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *