Cacao pannenkoeken met sinaasappel en agave siroop (vegan)
Recepten

Cacao pannenkoeken met sinaasappel en agave siroop (vegan)

Panash mix

Cacao

Moment

ontbijt

Duur

20 min

moeilijkheid

💚

 

Cacao pannenkoekjes voor ontbijt? Wie wil dat niet! Onze Cacao pannenkoekenmix heeft maar liefst 12,8 gram vezels per 100 gram. Dat is nou een goed begin van je dag! Dit supermakkelijk recept is met sinaasappel partjes en agave siroop.

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. Voor de toppings zijn we uitgegaan van 4 royale porties.

Pannenkoeken

Panash mix

Havermelk

Bananen

2

50 gram

100 ml

0,5

4

125 gram

250 ml

1

14

400 gram

850 ml

2

 

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). Voor een bereiding met (koe-) melk en eieren, zie verpakking.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de geprakte bananen en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag.

Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de geprakte bananen en de havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft toevoegen.

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder.

Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

Bereiden van de sinaasappel met agave siroop (no-cook)

Hoeveelheid

4

sinaasappels

2 eetlepels

agave siroop

2 eetlepels

amandelen om te garneren

 

Het vergt even wat geduld om de sinaasappel partjes te snijden, maar hoe meer ervaring, hoe sneller dit gaat :-)

Stap 1. Sinaasappel en agave siroop

Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Meng het sinaasappelsap met de agave siroop. Meng de partjes en de siroop voorzichtig door elkaar.

Serveer de pannenkoeken!

Garneer de sinaasappel partjes, de siroop en de amandel zo mooi als je kan en serveer de pannenkoeken! Tast maar toe!

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *