Banaan met koffie slagroom (vegan, to-go)
Recepten

Banaan met koffie slagroom (vegan, to-go)

Panash mix

Cacao

Moment

to go

Duur

20 minuten

moeilijkheid

💚

 

Lekker aan het wandelen in het park en je hebt trek in pannenkoeken! Deze to go pannenkoeken kun je thuis klaarmaken en meenemen voor de lunch!

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. Voor de toppings zijn we uitgegaan van 4 royale porties.

Pannenkoeken

Panash mix

Havermelk

Bananen

2

50 gram

100 ml

0,5

4

125 gram

250 ml

1

14

400 gram

850 ml

2

 

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). Voor een bereiding met (koe-)melk en eieren, zie verpakking. Let op: voor de toppings heb je nog 2 bananen nodig.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de geprakte bananen en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag.

Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de geprakte bananen en de havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft toevoegen.

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder.

Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

Bereiden van koffie slagroom (vegan)

Hoeveelheid

300 gram

AH Creamy kokos naturel

2

bananen

2 eetlepels

amandelen om te garneren

Voor de vegan slagroom hebben we in dit recept AH Creamy kokos naturel gebruikt. Gebruik gerust jouw favoriete alternatief; de 'slagroom' moet in elk geval dik genoeg zijn om te kunnen uitsmeren zonder uit te lopen.

Stap 1. Koffie slagroom bereiden

Los de koffiepoeder op in een eetlepel water en meng dit door de Creamy kokos naturel tot een zachte crème. Proef het resultaat en voeg eventueel meer koffiepoeder toe. Schil de bananen en snijd deze in licht schuine plakken.

Stap 2. To go cones maken

Om de cones (kegeltjes) te maken, werk je met een halve cirkel. Bestrijk de bovenste helft van de pannenkoek met een eetlepel slagroom en schijfjes banaan. Vouw de pannenkoek nu dubbel en rol de cones op vanuit één rand naar de andere rand. Voor wat dunnere cones, kun je ook werken met halve pannenkoeken. Deze hoef je dus niet dubbel te vouwen.

Pannenkoeken in de rugzak!

De cones zijn ideaal om mee te nemen. Rol ze stevig op in bakpapier en ze kunnen zo in je rugzak!

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *