Kokosijs en karamelsaus (vegan) pannenkoeken
Recepten

Kokosijs en karamelsaus (vegan)

Panash mix

Cacao

Moment

dessert

Duur

65 min

moeilijkheid

💚💚


Chocolade is altijd goed. En in pannenkoekjes is het nog beter! Deze klassieke combinatie met kokosijs was een grote hit bij vrienden, vandaar dat we het recept graag delen. Geniet ervan!

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. Voor het ijs zijn we uitgegaan van 4 royale porties.

Pannenkoeken

Panash mix

Havermelk

Bananen

2

50 gram

100 ml

0,5

4

125 gram

250 ml

1

14

400 gram

850 ml

2

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). Voor een bereiding met (koe-)melk en eieren, zie verpakking.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de geprakte bananen en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij.

Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de geprakte bananen en de havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft toevoegen.

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder.

Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

Bereiden van kokosijs met honing (vegan)

Hoeveelheid

400 ml

kokosmelk (1 blik)

30 ml

honing of agave siroop

30 gram

kokosrasp

1 theelepel

vanille extract

En natuurlijk de karamelsaus. Deze kun je kant-en-klaar kopen; kijk maar in het bakschap.

Let op: vaak van (koe-)melk gemaakt. Er is ook een vegan variant van Bio Vegan.

Kokosijs met honing is een cadeautje! Heerlijk ijs dat goed past bij cacao pannenkoeken. De karamelsaus is de perfecte verbinding tussen het ijs en de cacao pannenkoeken.

Voor de karamelsaus raden we aan dat je deze kant-en-klaar koopt. Hij is vrij moeilijk klaar te maken, en het is ook nog eens veel werk. Enne... als je de kokosijs ook meteen kant-en-klaar koopt, ook niet erg! 😉

Stap 1. Kokosijs bereiden

Verwarm de kokosmelk en honing in een pannetje en let op dat dit niet gaat koken. Als de melk warm is, voeg de kokosrasp en vanille al roerende toe aan de melk. Als de kokosrasp zacht is (duurt een minuutje) kan het mengsel van het vuur om af te koelen.

Stap 2. IJs maken

Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en maak vervolgens het ijs. Bij mijn ijsmachine (met compressor) duurt het ca. 35 minuten.

Serveer de pannenkoeken!

Schep een bol ijs in het midden van de pannenkoek. Nog wat karamelsaus erbij en tast maar toe!

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *