Chocolade muffins  (vegan)
Recepten

Chocolade muffins (vegan)

Panash mix

Cacao

Moment

tussendoortje

Duur

60 min

moeilijkheid

💚💚

 

Panash pannenkoekmixen zijn - door de basis van biologisch speltmeel - perfect voor koekjes, cakes of muffins. Hieronder ons recept voor lekkere chocolade muffins. Dit basis recept kun je ook gebruiken voor de andere mixen. Heb jij ook een favoriet? Deel via instagram. Enjoy! Ashwien & Reena.

Dit recept is voor circa 12 muffins.

Hoeveelheid

250 gram

Panash Cacao pannenkoekmix

1 theelepel

bakpoeder

1 theelepel

baking soda

110 ml

soja melk

1

citroen (sap)

130 ml

agave siroop

2 grote

rijpe bananen (geprakt)

250 gram

blauwe besjes (vers of diepvries)

Varieer ook eens met ander fruit, zoals frambozen. In plaats van sojamelk kun je ook een andere plantaardige melk gebruiken.

Meng alle ingrediënten in twee stappen

Oven verwarmen tot 180°C. Panash pannenkoekmix, bakpoeder, baking soda in een kom mengen. In een tweede kom de soja melk en het citroensap. Laat dit 5 minuten staan, zodat de melk wat dikker wordt. Voeg daarna de agave siroop en de bananen toe en roer alles goed door. Voeg nu de droge en natte ingrediënten samen. Als laatste voeg je de blauwe besjes voorzichtig toe.

20-25 minuten in de oven

Ondertussen is de oven voorverwarmd tot 180°C. Plaats papieren of siliconen vormpjes in de muffin bakblik en verdeel het beslag over de 12 cupjes. Bak de muffins 20-25 minuten in de oven. Test met een saté prikker of ze gaar zijn. Laat de muffins tot slot goed afkoelen.

 

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *