Panash mix |
|
Moment |
tussendoortje |
Duur |
60 min |
moeilijkheid |
💚 |
Je heb van die cakes die subtiel en delicaat zijn. Maar je hebt ze ook die lekker stoer zijn, vragen om gegeten te worden als je lekkere trek hebt: guiltfree en genieten!
Dit is onze vegan Mango & Kardemom cake! Op basis van de gelijknamige pannenkoekmix. En dat kan makkelijk; onze basis is biologisch speltmeel en dat kun je voor andere #foodhacks prima gebruiken! Heb je ook een foodhack? Deel via instagram. Enjoy!
Hoeveelheid |
|
400 gram |
|
180 gram |
suiker |
1 zakje |
bakpoeder (16 gram) |
1 zakje |
baking soda (16 gram) |
250 ml |
soja melk |
250 ml |
plantaardige, neutrale olie |
200 gram |
appelmoes |
Dit recept is met Panash Mango & Kardemom pannenkoekmix, maar alle varianten zijn geschikt! Varieer ook eens met Cacao Pannenkoekmix!
Voor de garnering hebben we carambola's gebruikt.
Meng alle ingrediënten
Oven verwarmen tot 180°C.
Panash pannenkoekmix, suiker, bakpoeder en baking soda in een kom mengen. In een tweede kom de sojamelk, olie en appelmoes mengen en goed doorroeren. Voeg de droge en natte ingrediënten nu samen. Voorzichtig mengen (niet met een elektrische mixer) en dan mag het beslag 50 minuten in de oven.
Na 15-20 min uit de oven om te testen met een saté prikker of het droog is en dan laten afkoelen.
Genieten
Deze vegan cake kun je wel een week in de koelkast bewaren. Maar het lekkerst is ze natuurlijk wel meteen!
Als je dit recept maakt, zijn we benieuwd naar het resultaat. Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #panashpancakes te gebruiken of tag ons in je bericht.
Tast maar toe!
</span></p>