chocoladetaart
Recepten

Chocolade-pannenkoekentaart

 

Panash mix Naturel of Cacao pannenkoekmix
moment dessert of feestelijke gelegenheid
duur ca 2 uur + 1 uur rusten
moeilijkheid 💚💚

 

Deze chocoladetaart gemaakt van flensjes, kost even wat werk met het bakken van de pannenkoeken, maar dan heb je wel wat! Als je hier geen goede sier mee maakt, weten wij het ook niet meer. Indrukwekkend!

Je kunt met dit recept een taart van 12 tot 16 stukken maken.

Lekker met een dot slagroom of crème fraîche.

Voor het flensjes beslag 
400 gram pannenkoekmix
3 eieren
900 dl melk
3 eetlepels fijne kristalsuiker
3 eetlepels olie + olie voor het bakken van de pannenkoeken

 

Voor de  vulling
3 dl  slagroom
300 gram mix van melk- en pure chocola
snufje zout
desgewenst golden syrup naar smaak
Voor het glazuur
2 dl  slagroom
100 gram mix van melk- en pure chocola
snufje zout
desgewenst golden syrop naar smaak

Bereiding

Flensjes

Maak eerst de flensjes klaar. Met het beslag kan je 30 flinterdunne flensjes maken. Het lijkt veel werk, maar als je eenmaal bezig ben, kom je in een lekkere cadans en voor je het weet zijn ze klaar.

Roer in een kom de bloem, suiker en het zout door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Klop in een kan de eieren met de melk en de plantaardige olie. Schenk het eimengsel geleidelijk in het kuiltje en klop dit, terwijl u steeds wat bloem erbij doet, tot een glad beslag. Klop niet te lang, anders worden de pannenkoekjes taai. Laat het beslag 30 minuten rusten. Het wordt nog dikker, dus roer er voor hele dunne pannenkoekjes nog een beetje water door.

Vulling

Giet de room in een pan en verhit hem tot tegen het kookpunt. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade en het zout toe en roer alles tot het goed is gemengd.  Proef en breng eventueel op smaak met golden syrop. Laat afkoelen en indikken.

Bestrijk elk flensje met behulp van een paletmes met een dun laagje chocoladevulling en stapel ze op een bord. Als je het tiptop wilt, steek je met de rand van een springvorm perfecte cirkels uit de flensjes. Zet de springvorm in elkaar en stapel hierin de met chocola bestreken flensjes op. Zet het geheel 30 minuten in de koelkast. Maak de taart los uit de springvorm en zet het op een bord.

Glazuur

Verhit de room zoals je dat deed voor de vulling. Voeg de chocola en het zout toe en roer alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met golden syrop. Laat het glazuur iets afkoelen – het moet zo dun zijn dat u het kan schenken, maar dik genoeg om de taart mee te bedekken. Schenk het glazuur zó over de taart dat het omlaag loopt en de zijkant bedekt. Zet in de koelkast. Serveer in niet te dikke punten met een dot slagroom of crème fraîche erbij.

 

boek pannenkoeken van Sue Quin

Uit: Quin, Sue. Pannenkoeken,  meer dan 70 recepten van hoppers tot hotcakes. 2018. Utrecht: Veltman uitgevers.

Verkrijgbaar in onze webshop.

 

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *