recept kaviaar-wasabihoorntjes
Recepten

Kaviaar-Wasabi hoorntjes

Panash mix Naturel of Gember & Citroengras
moment voorgerecht of nagerecht
duur 10 minuten voorbereiding
40 minuten bereiding
moeilijkheid 💚💚

Deze kaviaar-wasabihoorntjes zijn vrij eenvoudig te maken en zien er ontzettend leuk uit. Voor als je echt  iets bijzonders op tafel wil zetten of als je wat te vieren hebt.

Je kunt met dit recept ongeveer 20 hoorntjes maken.

Lekker met wat zeewiersalade erbij. Of als gerechtje bij Sushi's.

Hoeveelheid beslag
200 gram pannenkoekmix
2 eieren
350 ml kefir
1 eetlepel + extra om te bakken olie

 

Hoeveelheid vulling
1 eetlepel wasabipasta
125 ml  creme fraiche
125 ml zure room
1 limoen
2 takjes dille
100 gram forelkaviaar (ook wel foreleitjes genoemd)

 Zout en versgemalen zwarte peper naar eigen smaak 

Bereiding

Splits de eieren voor het beslag en klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers met de kefir en de olie schuimig. Strooi Panash pannenkoekmix erover, terwijl je het omschept. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor. 

Meng de wasabipasta, crème fraîche en zure room voor de vulling. Pers het sap uit de limoen en voeg dit toe. Houd een paar plukjes dille apart ter garnering. Snipper de rest en schep hem door de vulling. Voeg flink wat zout en peper toe.

Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep met een opscheplepel vier kleine pannenkoekjes in de pan en strijk ze met de bolle kant van de lepel uit tot ovaaltjes. Bak ze aan beide kanten 1 – 2 minuten op laag vuur tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan en rol ze op tot hoorntjes. Bak zo ca 20 pannenkoekjes en rol ze op. Schep de vulling erin en garneer ze met forelkaviaar en toefjes dille.

Wrap and Roll boek

Uit: Stöttinger, Karin. Wrap ‘n’ roll, de lekkerste wereldgerechten vullen, inpakken & rollen. Baarn, 2018, Forte uitgevers.

Verkrijgbaar in onze webshop.

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *