Panash mix | Naturel of Gember & Citroengras |
moment | voorgerecht of nagerecht |
duur | 10 minuten voorbereiding 40 minuten bereiding |
moeilijkheid | 💚💚 |
Deze kaviaar-wasabihoorntjes zijn vrij eenvoudig te maken en zien er ontzettend leuk uit. Voor als je echt iets bijzonders op tafel wil zetten of als je wat te vieren hebt.
Je kunt met dit recept ongeveer 20 hoorntjes maken.
Lekker met wat zeewiersalade erbij. Of als gerechtje bij Sushi's.
Hoeveelheid beslag | |
200 gram | pannenkoekmix |
2 | eieren |
350 ml | kefir |
1 eetlepel + extra om te bakken | olie |
|
|
Hoeveelheid vulling | |
1 eetlepel | wasabipasta |
125 ml | creme fraiche |
125 ml | zure room |
1 | limoen |
2 takjes | dille |
100 gram | forelkaviaar (ook wel foreleitjes genoemd) |
Zout en versgemalen zwarte peper naar eigen smaak
Bereiding
Splits de eieren voor het beslag en klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers met de kefir en de olie schuimig. Strooi Panash pannenkoekmix erover, terwijl je het omschept. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor.
Meng de wasabipasta, crème fraîche en zure room voor de vulling. Pers het sap uit de limoen en voeg dit toe. Houd een paar plukjes dille apart ter garnering. Snipper de rest en schep hem door de vulling. Voeg flink wat zout en peper toe.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep met een opscheplepel vier kleine pannenkoekjes in de pan en strijk ze met de bolle kant van de lepel uit tot ovaaltjes. Bak ze aan beide kanten 1 – 2 minuten op laag vuur tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan en rol ze op tot hoorntjes. Bak zo ca 20 pannenkoekjes en rol ze op. Schep de vulling erin en garneer ze met forelkaviaar en toefjes dille.
Uit: Stöttinger, Karin. Wrap ‘n’ roll, de lekkerste wereldgerechten vullen, inpakken & rollen. Baarn, 2018, Forte uitgevers.
Verkrijgbaar in onze webshop.