Panash mix | Cacao |
moment | dessert |
duur |
10 minuten voorbereiden 20 minuten oven bereiding |
moeilijkheid | 💚 |
Panash pannenkoekmixen zijn - door de basis van biologisch speltmeel - perfect voor koekjes, cakes of muffins. Hieronder ons recept voor een 'Dutch Baby'!
Dit recept hangt bij ons op de koelkast; het is een ultieme comfortfood ervaring en je hebt het in no time op tafel. De basis is een pannenkoekbeslag die je in de oven laat rijzen.
Je kunt ook de andere Panash Pannenkoekmixen gebruiken voor een ander smaakje. Voeg wat vanille toe bij Naturel Panash Pannenkoekmix.
Voor dit recept is het handig om een koekenpan te hebben die ook in de oven kan. Zo niet, gebruik dan een ovenschaal met een bakpapiertje.
hoeveelheid | |
3 | eieren |
160 ml | melk |
70 gram | Cacao Panash pannenkoekmix |
3 theelepels | geklaarde boter of plantaardige olie |
Voor het beste resultaat is het beter alle ingrediënten te gebruiken op kamertemperatuur.
Stap 1. Meng alle ingrediënten
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Klop de eieren tot de emulsie lichtgeel is geworden. Voeg daarna de melk en bloem toe en blijf kloppen tot een glad beslag.
Stap 2. Bak je Dutch Baby
Verhit de boter of plantaardige olie in een koekenpan en schep het beslag erin. Zodra de randen iets omhoog beginnen te komen (30 seconden) plaats je de pan in de oven. Bak in 20 minuten gaar.
TIP: Lees ook ons blog met 5 simpele tips voor de lekkerste pannenkoeken.
Serveer!
De cacao basis zorgt voor een heerlijke smaak die goed tot zijn recht komt met rood fruit, vijgjes en dessert saus. Tast maar toe!