Panash mix |
|
Moment |
dessert |
Duur |
120 minuten |
moeilijkheid |
💚💚💚 |
Een frisse mango taart is precies wat je nodig hebt voor dat 'wauw'-effect na het hoofdgerecht! De crêpes laten de subtiele smaak van kardemom goed tot hun recht komen, terwijl de mango een frisse tegenhanger is van de roomkaas.
Je kunt er ongeveer 16 puntjes van serveren. Lekker met wat roomijs erbij.
Hoeveelheid |
|
500 ml |
melk |
3 |
eieren |
40 gram |
gesmolten boter |
80 gram |
suiker |
225 gram |
Panash mix |
600 gram |
roomkaas |
2 |
mango’s |
En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie).
Stap 1. Meng alle ingrediënten
Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een blender (of grote beslagkom). Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens melk, eieren, boter, 40 gram suiker en zout toe en klop tot een glad beslag. Beslag mag daarna in de koelkast voor minimaal een uur. Langer mag ook.
Stap 2. Bak de crêpes
Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder.
Laat de crêpes op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de crêpe om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Laat de crêpes goed afkoelen, dus stapel ze niet allemaal op elkaar. Leg ze bijvoorbeeld op een groot vel bakpapier.
Stap 3. Crêpe-taart maken
Meng de rest van de suiker met de roomkaas. Kook het vruchtvlees van 1 mango 10 minuten in een klein beetje water en pureer dit daarna. Meng de puree door de roomkaas. Bewaar de tweede mango voor de garnering. Begin met de crêpe-taart door de eerste crêpe te bestrijken met een eetlepel van het roomkaas mengsel.
Daarna mag de volgende crêpe erop en kun je deze weer met de roomkaas afmaken. Ga door tot alle crêpes op zijn en garneer de laatste (bovenste) crêpe met de tweede mango. Bewaar de crêpe-taart in de koelkast tot je het kunt serveren, zodat het wat steviger wordt.
Serveer de taart!
Deze crêpes zijn wat lichter dan de traditionele pannenkoeken, maar omdat je het in laagjes hebt verwerkt, is het toch vrij machtig. We raden aan om de taart in 16 delen te snijden. Je kunt ze serveren met vers fruit en roomijs. Tast maar toe!