Panash mix |
Pannenkoekmix naturel |
Moment |
to-go, lunch, traktatie |
Duur |
15 min voorbereiding en 20 min bakken |
moeilijkheid |
💚 |
Pannenkoeken en kaas zijn een fantastische combinatie. Je kan een pannenkoek beleggen met kaas zoals je een boterham belegt, maar een veel spectaculairder effect krijg je als je cottage cheese mengt met het beslag. De kaas smelt heerlijk samen met het deeg. Een dot jam erop en klaar. Dit Litouwse recept van Rugile-grab-a-bite moet je echt een keer geprobeerd hebben.
Ingrediënten
Hoeveelheid |
|
225 gram | Panash pannenkoekmix naturel |
400 gram | cottage cheese |
1 | ei |
55 gram | Ahorn siroop |
1/2 theelepel | zout |
1/2 theelepel | bakpoeder |
1/2 theelepel | bakingsoda |
1/2 theelepel | bakpoeder |
1/2 theelepel | vanille extract |
Bereiding
Stap 1: maak het beslag
Doe de cottage cheese en de ahornsiroop in een kom en klop dit met een standmixer ongeveer in 5 minuten luchtig. Voeg het ei toe, en klop het mengsel nog een minuut. Voeg de pannenkoekmix, zout, bakpoeder en vanille extract toe. Roer het mengsel tot je een mooi egaal beslag hebt. Het moet er erg dik en plakkerig uitzien.
Stap 2: maak de pannenkoeken
Verwarm de koekepan voor met 2 eetlepels zonnenbloemolie. Maak je handen nat en maak platte schijven van het cottage-cheese-deeg van zo'n 1 cm dik en 3 cm breed. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur zo'n 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
Serveer met je favoriete topping en smullen maar!
Variatie tip
Rugile gebruikte zelfgemaakte frambozen jam voor de topping. De 0% blauwe bessen jam van Jan Bax combineert ook perfect met de cottage cheese. In plaats van cottage cheese kan je ook kruimelige feta gebruiken.
Dit recept gemaakt?
Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes
Bron/foto: Grab a bite by Rugile ( via instagram: @grab_a_bite_by_rugile)