Wraps met citroenkip en/of perziksalsa en zalm, en/of Artisjokken en Spinazie
Recepten

Wraps met citroenkip en/of perziksalsa en zalm, en/of Artisjokken en Spinazie

Panash mix

 Naturel of Gember & Citroengras

Moment

traktatie, To-go, lunch

Duur

35 minuten + 30 minuten voorbereiding

moeilijkheid

💚💚

Panash pannenkoekmixen zijn heel geschikt om wraps mee te maken. De volle eenkoorn smaak geeft een lekkere bite aan de wrap. Als je kiest voor de Gember & Citroengras mix, is heb je een lekkere fris-pittige extra touch.  In dit recept vind je  maar liefst 3 verschillende vullingen. En variëren mag!

Dit recept komt uit Wrap 'n Roll, De lekkerste wereldrecepten vullen, inpakken & rollen van Karin Stöttinger. Uitgever Forte Culinair. Baarn, 2018

 

Ingrediënten voor 8 halve wraps

Hoeveelheid

Wrapdeeg

250 gram

Panash pannenkoekmix

150 ml  warm water

4 el

olie + extra om in te bakken

1 snufje

zout

 Als je alle vullingen gaat maken, heb je bovenstaande hoeveelheden drie keer nodig.

 

Hoeveelheid

vulling Rozemarijnkip

1

onbespoten citroen

2 takjes

rozemarijn

45 gram

boter

1

kleine kipfilet (ca 200 gram)

1 teen

knoflook

150 gram

verse geitenkaas

100 gram

limabonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

50 gram

rucola

Hoeveelheid

Vulling perziksalsa en zalm

3

rijpe perziken

1

rode paprika

200 gram zalmfilet
100 ml  crème fraîche
4 takjes citroentijm
1 mespunt gerookte chilipoeder (chipote)
3 eetlepels olijfolie
1/2 zakje waterkers

Hoeveelheid

Vulling artisjokken en spinazie

1

sjalot

100 gram

diepvriespinazie ontdooid

1 potje artisjokharten in olie
150 gram pittige kaas
4 takjes dille
1 kleine rode spaanse peper


Stap 1. Bereid het deeg

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze met 150 ml water tot een deeg. Laat afgedekt minstens 30 minuten rusten op een warme plek. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verhit een beetje olie in een koekenpan met antibaklaag, leg er een wrap in en bak hem op matig vuur in circa 4 minuten per kant knapperig. Bak zo ook de overige wraps.

Stap 2. Bereid de vulling(en)

Citroenkip vulling

Rasp voor de vulling de citroenschil dun af en pers het sap uit. Ris de rozemarijnnaaldjes af en meng ze samen met het citrroenraspel en wat zout en peper door de boter. Wrijf de kipfilet hiermee in. Snijd de kip in dunne reepjes en bak ze in een koekepan op matig vuur in ca 12 minuten rondom lichtbruin en gaar. Snijd intussen de knoflook fijn en roer hem door de geitenkaas. Prak de bonen met het citroensap, meng ze met de geitenkaas en voeg flink wat peper en wat zout toe. Verwijder de lelijke rucolablaadjes en scheur de rest in stukken. Scheur de kip in stukjes. Besmeer de wraps met het bonenkaasmengsel, verdeel de kip en rucola in een rij over het midden en rol de wraps strak op. Snijd ze doormidden.

Perziksalsa en zalm vulling

Blancheer voor de vulling de perziken in kokend water en ontvel ze. Snijd ze doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in stukjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in stukjes. Snijd de ui fijn. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng de perziken, paprika, ui en tijm met de chilipoeder, 1 eetlepel olijfolie en een beetje zout en peper. Laat de salsa even rusten.

Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bak de zalmfilet op matig vuur aan beide kanten 4-5 minuten (hij mag van binnen nog een beetje rauw blijven). Verdeel hem in vlokken en roer ze door de salsa.

Pluk de blaadjes waterkers af, schep ze door de crème fraîche en voeg wat zout en peper toe. Besmeer de wraps hiermee, verdeel de perzik-zalmvulling in een rij over het midden en rol de wraps strak op. Snijd ze doormidden.

Artisjokken en Spinazie vulling

Snijd de sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot in 4-5 minuten glazig. Schep de spinazie erdoor. Snipper de dille en voeg hem toe. Verwarm het spinazie-mengsel 2-3 minuten en voeg wat zout en peper toe. Pureer het glad met een staafmixer. Snijd de artisjokharten in dunne reepjes en de Spaanse peper fijn en rasp de kaas.

Besmeer de wraps met het spinaziemengsel, verdeel de artisjokharten, Spaanse peper en kaas in een rij over het midden en rol de wraps strak op. Snijd ze doormidden.

Stap 3: Serveer de wraps in een schaal en tast toe!

Het aantal wrap vullingen is onbeperkt. Deel jouw wrap met vulling op instagram en tag #panashpancakes.

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *