pancakes met pompoen
Recepten

Pancakes met pompoen

Pannenkoekmix

naar eigen keuze

Moment

ontbijt, lunch of bij de avondmaaltijd

Duur

20 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten bereidingstijd

moeilijkheid

💚

 

Ingrediënten

300 gram

pannenkoekmeel

250 gram

flespompoen

60 ml

ahornsiroop

400 ml

amandelmelk

40 gram

suiker

2 theelepels instant gist
1 merg van een vanillestokje
scheutje olie om in te bakken

Wist je dat je zelf je eigen groente pannenkoekmix kan maken? Zo is het wel heel makkelijk om aan je 250 gram groente per dag te komen! Wil je deze pannenkoeken vegan maken, vervang je de 2 eieren door twee eetlepels appelmoes.

Dit recept komt uit de boekenserie De groentekeuken van Emilie Franzo, Goede Start ontbijt, pannenkoek, granola's of broodjes*. 

Het recept is voor 5 personen. Voor 2 of 3 personen neem je gewoon overal de helft van.  

Stap 1. Bereid de pompoenpuree

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk de ahornsiroop over de pompoenblokjes. Zet de pompoen 20 minuten in de oven en laat afkoelen. Pureer de blokjes in een blender samen met 100 ml amandelmelk glad. Zet de puree apart. 

Stap 2. Maak het beslag

Klop in een kom de eieren, suiker en het vanillemerg schuimig. Spatel er de pompoenpuree door tot alles goed gemengd is. Voeg de tarwebloem, instant gist en de resterende amandelmelk toe en klop alles tot een homogeen beslag.

Stap 3. Bak de pannenkoeken

Verhit een licht ingevette koekenpan op halfhoog vuur en laat er een pollepel beslag in lopen. Bak de pancake tot er aan de bovenkant belletjes komen, draai hem om en bak hem nog een paar tellen aan de andere zijde. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier op.

Serveer de pannenkoeken!

Deze pannenkoeken zijn nog lekkerder als je ze garneert met pecannoten en ahornsiroop. Een lekkere frisse groene salade erbij en je bent klaar. Tast maar toe!

*Franzo, Emilie: Goede Start, ontbijt. Pannenkoek, granola's of broodjes. Uit: De Groentekeuken. 2019. Utrecht/ Antwerpen, Kosmos Uitgevers.

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *