Scones
Recepten

Vegan Scones met Lemon Curd

Panash mix

 

Moment

traktatie

Duur

10 minuten voorbereiding en 15 minuten baktijd

moeilijkheid

💚

Wil je een feestelijk begin van de dag? Of staat er opeens bezoek voor de deur en je wilt toch iets lekkers bij de koffie of thee serveren? Deze vegan scones zijn heel makkelijk en snel klaar te maken. 

Dit recept komt uit Taart ende Koeck, ouderwets lekker bakboek. 100 % vegan van Maartje Borst. Kosmos uitgevers, Utrecht. 

Hoeveelheden ingrediënten

 voor 8 grote of 12 kleine scones

 

450 gram bloem
1 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
50 gram  suiker
110 gram plantaardige bakboter in blokjes
220 ml  sojamelk
100 gram rozijnen

Als je de Panash Cake & Muffinmix Naturel gebruikt, kan je zout en bakpoeder uit deze ingrediëntenlijst weglaten.

Verdere benodigdheden

ronde scherpe koeksteker van ca. 8 cm doorsnede

Stap 1: Meng het beslag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de bloem, het zout, bakpoeder, de vanillesuiker en suiker in een grote kom. Wrijf de boter er met je vingertoppen door tot er een zanderig mengsel ontstaat; er mag hier en daar nog een klein stukje boter zichtbaar zijn. Voeg de sojamelk en rozijnen toe en breng alles samen tot een deeg zonder echt te kneden. Hoe meer je kneedt, hoe minder lekker het eindresultaat wordt. Doordat er bij het kneden glutenstrengen in het deeg ontstaan zal het taaier worden als je meer kneedt, terwijl je juist een scone wilt die zacht vanbinnen en krokant vanbuiten is.

Stap 2: Maak de Scones 

Druk het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca. 3 cm. Steek er met een scherpe steker mooie strakke scones uit (met strakke snijranden kan de scone mooier rijzen in de oven). Je krijgt uit dit recept ca. acht grote scones of twaalf wat kleinere. Zet ze op een bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Eet ze warm. Oudbakken scones kun je eenvoudig nog even opwarmen in de oven zodat ze weer lekker mals vanbinnen en krokant vanbuiten worden.

Stap 3: Serveer

Snijd de scones over de helft doormidden. Je kan ze beleggen met zachte vegan boter of creamy vegan cheese of bijvoorbeeld onze lemon curd of 0% jam van Jan Bax. Geniet er van!

 

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

 

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *